Večeře, které připravíte rychle s pomocí zapékací mísy

MrOferto
Příprava večeře může být pro někoho vcelku obtěžující záležitostí, pokud by zrovna chtěl trávit čas trochu jinak nebo by našel lepší zábavu. Čas od času je ale dobré si připravit teplou večeři nebo pozvat své přátele / rodinu na dobré jídlo. Jestliže nechcete touto činností ztrácet hodně času, protože musíte ještě uklízet, vyzkoušejte si recepty, které lze jednoduše připravit s pomocí zapékací mísy a poté už stačí pouze hlídat troubu a čas pečení.
Večeře, které připravíte rychle s pomocí zapékací mísy

Vepřová krkovička na hořčici s pečeným bramborem

Na tento recept budete potřebovat jen pár surovin, ale většinu z nich možná budete mít doma. Podívejte se tedy po: plátky krkovice, hořčice, cibule, brambory, koření, olej a zapékací mísu. Je pouze na vás, zda si koupíte 500 gramů masa nebo 1 kilo. V každém případě si nejdříve vezměte cibuli, oloupejte ji a nakrájejte na kolečka. Ty poté poskládejte na dno mísy. Až budete mít hotovo, vezměte si plátky krkovice, omyjte je pod vodou a naskládejte na cibuli.

Dále je potřeba udělat omáčku na maso, k čemu si vystačíte s hořčicí. Natřete plátky hořčicí a maso trochu osolte. Maso dejte péct na prvních 30 minut na 250 °C a po uplynutí této doby snižte teplotu na 200 °C. Následně pečte maso ještě další hodinu a mezitím si připravte přílohu. Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do mísy. Posypejte je například grilovacím kořením, zakápněte trochou oleje a promíchejte. Jakmile uplyne hodina od pečení masa, přidejte brambory do zapékací mísy a nechte v troubě péct ještě 30 až 40 minut, dokud nebudou brambory hotové. Díky tomu, že se maso peče vcelku dlouho, si můžete mezitím v domácnosti uklidit.

Večeře ze zapékací mísy pro vegetariány

Mezi lidmi žije mnoho vegetariánů, kteří by se mohli cítit občas omezeni výběrem jídla. Naštěstí během několika let vzniklo mnoho receptů, které neobsahují maso, a i vegetariáni si tak mohou dopřát dobré jídlo přímo z trouby. Pokud milujete těstoviny a jste vegetariánem, určitě se vám bude tento recept zamlouvat. Připravte si:

Na omáčku si připravte:

Až budete tento recept dělat, tak se nejprve pusťte do přípravy omáčky. V hrnci nebo na hlubší pánvi si rozpusťte máslo, přidejte mouku a zalijte mlékem. Vše míchejte, dokud omáčka nepřijde k varu a poté stáhněte teplotu plotýnky. Do omáčky přidejte ještě prolisovaný česnek a osolte podle chuti. Jakmile budete mít hotovou omáčku, můžete se pustit do krájení žampionů. Někteří lidé je loupou, ale pokud se vám zdají být čisté, tak to dělat nemusíte. Vše nakrájejte na malé kousky a nezapomeňte také nakrájet i sýr. Tyto ingredience si dejte do misky a pusťte se do vaření těstovin. Až budete mít všechny suroviny nachystané, vezměte si zapékací mísu. Na její dno dejte těstoviny, posypte žampiony a sýrem, a nakonec zalijte omáčkou z hrnce / pánve. Vše lze nakonec posypat pažitkou pro ještě lepší chuť. Tento pokrm by se měl péct po dobu 30 až 40 minut při teplotě 200 °C. Pokud by se vám zdálo, že by měly být zapečené těstoviny v troubě déle, jelikož máte rádi křupavé těstoviny, můžete je nechat péct delší dobu.

Pokud chcete ušetřit za jídlo

Někteří lidé mají rádi jídla ve stylu „co dům dal“. Toto jídlo by se dalo popsat téměř stejně, ale zároveň je potřeba zmínit, že se nejedná o zrovna nejzdravější potraviny. Zapečené těstoviny se salámem si našli oblibu u mnoha strávníků a pokud chcete něco opravdu rychlého na večeři, tak si můžete vyzkoušet tento recept. Připravte si: 5 vajec, 1 cibuli, těstoviny a gothajský salám. Jako první si uvařte těstoviny podle návodu a poté do zapékací mísy dejte na dno těstoviny. Na ně nasypejte nakrájený gothaj a cibuli. Dále přidejte 5 vajec a vše promíchejte. Takto máte přípravu jídla hotovou a stačí už jej dát jen péct do trouby na 40 minut při teplotě 200 °C.

« Jak správně vyměnit kola na autě Nezapomeňte zazimovat jahody, aby byly i příští rok krásně šťavnaté »