Čokoládový dort patří mezi nejoblíbenější dezerty a celkově je čokoláda velice oblíbenou surovinou. V případě, že jste dostali chuť na čokoládový dort a rádi byste jej připravili na nadcházející oslavu, můžete jej udělat podle tohoto receptu. Připravte si:
V prvním kroku si vezměte misku a do ní rozbijte vejce. Poté sáhněte po ručním šlehači a při šlehání postupně přidávejte 120 g cukru. Dále přidejte při stálém šlehání olej a ostatní sypké suroviny. Po vyšlehání těsta jej vylijte do pečící formy na dort a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 30 minut.
Při pečení dortu budete mít dostatek času na to, abyste si připravili náplň do dortu. Do hrnce si dejte kukuřičný škrob společně s 250 ml mléka. Tuto směs postupně přiveďte k varu a následně míchejte ještě 30 sekund. Poté vypněte plotýnku a do směsi přisypejte vanilkový cukr. Nakonec vše opět promíchejte. Až se dopeče piškot, vyndejte jej z trouby, nechte lehce vychladnout a poté s pomocí nitě rozdělte napůl.
Do misky si dejte máslo s kondenzovaným mlékem a poté promíchejte společně s dortovou náplní. Pokud byste chtěli, můžete dortovou náplň ještě trochu vyšlehat. Nakonec si 1 část dortu pomažte touto náplní a přiložte druhou dortovou polovinu. Dort umístěte na 6 až 8 hodin do lednice a poté jej můžete podávat. V případě, že by se vám zdál dort příliš nudný, můžete jej přelít čokoládovou polevou a posypat ozdobami.
Lidé mají velmi rádi jednoduché recepty a zrovna tento vrstvený dort s karamelem je jedním z nich. Pokud máte rádi navíc karamel, je zcela jasné, že tento recept je pro vás skvělou volbou. Abyste si jej mohli udělat, připravte si tyto suroviny:
Na krém:
Zpočátku je dobré, když začnete tím, že si připravíte piškot, který je základem celého dortu. V misce si tedy smíchejte vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr. Tyto suroviny vyšlehejte metličkou a následně přidejte ještě kefír a opět promíchejte. Až budete mít důkladně promícháno, přichází na řadu jedlá soda, rostlinný olej, prosátá mouka, kakao a prášek do pečiva.
Tyto ingredience také dobře promíchejte aby bylo vše nakonec krásně hladké. Toto tekuté těsto si přendejte do dortové formy a dejte jej péct na 170 °C. Vše by se mělo péct asi 45 minut. Po dopečení si piškot vyndejte a s pomocí nitě nebo delšího nože nakrájejte piškot na 3 pláty.
Nyní si můžete připravit náplň do dortu, která jej krásně dochutí. Do misky si dejte kondenzované karamelové mléko a kysanou smetanu. Suroviny důkladně promíchejte s pomocí metličky. Na každý plát poté natřete tento krém. Na poslední plát také natřete krém a nezapomeňte celý dort posypat kousky piškotu, které odpadly při řezání nebo mazání.