Na výrobu této polévky budete potřebovat:
Recept začněte připravovat tím, že si na pánvi rozehřejete olej a osmažíte cibuli s česnekem do zlatova. Poté přidejte nakrájenou dýni, brambor, kmín, koriandr, skořici, sůl a pepř. Tyto suroviny následně krátce osmažte. Do této směsi přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud není zelenina měkká. Až bude měkká, rozmixujte polévku do hladké konzistence. Přidejte med a chřest, nechte vařit dalších 5 minut. Podávejte teplou s čerstvě nasekaným petrželím na ozdobu.
Jelikož se rychle blíží Vánoce, můžete si domov provonět nápojem s příjemnou citrusovou vůní. Navíc se díky němu hezky zahřejete. Na jeho výrobu budete potřebovat:
Při přípravě tohoto nápoje začněte tím, že si přivedete vodu k varu a poté do hrnce přidáte sypaný čaj, zázvor, hřebíček a skořici. Vše nechte vařit 5 až 7 minut. Po uplynutí této doby přidejte šťávy z pomeranče a citronu. Následně přeceďte čaj do konvičky a přidávejte med podle chuti. Pití podávejte v teplých šálcích a užívejte si hřejivý pocit.
Na tento recept si nachystejte následující ingredience:
Jakmile se pustíte do tohoto exotického receptu, vezměte si maso a nakrájejte jej na malé kousky. To samé udělejte s cibulí a poté ji dejte na pánev s olejem osmažit. Až bude cibule dozlatova, přidejte kuřecí kousky. Poté, co bude maso hotové, přidejte do pánve kari pastu a důkladně promíchejte.
Na řadu nyní přichází kokosové mléko, které stačí nalít do pánve. Následně nechte povařit 10 minut. Po uplynutí této doby přidejte do směsi nakrájenou papriku a kousky manga. Toto ovoce vařte dalších 5 až 7 minut, dokud nezměkne. Recept nakonec dochuťte solí a pepřem. K jídlu lze uvařit rýži a jako ozdoba se hodí nasekaný koriandr a petržel.