Existuje mnoho lidí, kteří milují polévky. Někteří si tento pokrm představují jen jako jídlo před hlavním chodem k obědu. Pravdou ale je, že si ji můžete dopřát i na večeři nebo jako hlavní chod k obědu. Pokud si totiž vyberete polévku, která je plná různých potravin, dokáže vás hezky zasytit. Naštěstí lidé vymysleli hned několik receptů, kterými se můžete nasytit, a navíc lze některé polévky udělat velmi rychle.
Máte rádi uzeniny a nevadí vám v polévce? Zajděte si nakoupit do Albertu krásně čerstvé potraviny nebo využijte Albert Domů Zdarma a nakupte si vše, co je potřeba na skvělou frankfurtskou polévku. Na přípravu budete potřebovat hned několik potravin:
Cibuli je potřeba nakrájet najemno, abyste následně neměli v polévce velké kousky a poté ji na másle / oleji orestovat dozlatova. Jakmile se objeví její zlatá barva, přidejte mouku a společně tyto dvě suroviny promíchejte. Poté přidejte mletou sladkou papriku a vše zalijte 1,5 až 2 litry vody. Pokud budete chtít, můžete přidat i hovězí bujón, který polévce dodá lepší chuť. Po těchto krocích byste měli polévku zvolna vařit 30 minut.
Následně si nakrájejte brambory na malé kostičky a párky na kolečka. Jakmile uběhne 30 minut, vložte do polévky brambory a vařte dalších 30 minut. Až se brambory uvaří, přidejte i nakrájené párky a nechte lehce povařit. Úplně nakonec přidejte do polévky prolisovaný česnek, pepř a sůl. V případě, že byste si rádi polévku zjemnili, použijte 50 ml mléka, které stačí vlít do polévky a zamíchat. Nyní máte výtečnou frankfurtskou polévku hotovou a můžete se pustit do jídla.
Čočková polévka je skvělou volbou i v případě, že byste rádi ušetřili nějaké finance, a přitom si dopřáli zdravější jídlo. Nemusíte nutně sahat po polévkách ze sáčku, když budete vědět, jak snadno udělat čočkovou polévku. Na její vaření nemusíte být šéf kuchař, protože vám postačí i základní znalosti z kuchyně. K přípravě čočkové polévky si připravte několik ingrediencí:
Neobávejte se toho, že by vaření čočkové polévky bylo nějak náročné. Pokud se budete držet jednoduchého receptu / postupu, uvidíte, že se na konci jejího vaření odměníte výbornou polévkou. Začněte přípravu tím, že si oloupete a nakrájíte cibuli najemno. V hrnci, ve kterém budete nakonec polévku vařit, si cibuli osmažte na oleji / másle a jakmile zezlátne, nasypte na ní hladkou mouku a trochu mléka. Je potřeba přidat také 1 litr nebo 1,5 litru vody a přivést vše k varu.
Až se bude voda vařit, vyberte z čočky kamínky a propláchněte ji vodou. Poté ji přidejte k vroucí vodě do hrnce a vařte pomalu přibližně půl hodiny. Pokuste se vyvarovat jejímu rychlému vaření a dejte jí dostatek času, aby změkla. K uvařené čočce přidejte česnek, sůl, pepř a majoránku. Ti, kteří ocení v polévce dochucovadla, mohou je přidat podle jejich chuti. Nezapomeňte také na párky (jakoukoliv uzeninu), kterou můžete přidat nakrájenou k polévce a trochu povařit. K hotové polévce si můžete dopřát pečivo a skvělou volbou je čerstvý chléb.