Na tento recept budete potřebovat:
Až budete mít připravené veškeré suroviny, předehřejte si troubu na 180°C. Poté uvařte těstoviny v hrnci podle návodu a asi 2 až 3 minuty před dovařením vsypte do hrnce mraženou zeleninu. Po dovaření zeleniny i těstovin slijte vodu a vše přesypte do zapékací mísy, kterou si dopředu vymažte máslem.
Následně si vezměte menší misku a v ní smíchejte zakysanou smetanu, majoránku, sůl a pepř. Tuto směs nalijte do mísy na těstoviny se zeleninou. Poté si nakrájejte uzeninu na kostičky, nasypte ji na těstoviny a promíchejte. Nakonec už jen nastrouhajte sýr, posypte s ním jídlo a vše zapékejte v troubě asi 30 až 40 minut dozlatova.
K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat:
Nachystejte si suroviny, ujistěte se, že máte všechno a pusťte se do přípravy tohoto receptu. Jako první Quinou propláchněte a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vychladnout. Následně propláchněte cizrnu a dejte ji do misky. Přidejte k ní také Quinou. Poté si vezměte zeleninu a nakrájejte ji na malé kostičky. Petrželku nasekejte. Všechny surviny smíchejte v jedné misce. Nakonec salát ochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Vše promíchejte a než budete jídlo podávat, nechte jej odležet alespoň na 30 minut v lednici.
Wrapy jsou v poslední době velmi oblíbené, a proto se pojďte podívat na to, jak si jeden takový doma připravit. Na tento pokrm si nachystejte:
Přípravu grilovaného wrapu začněte tím, že si nakrájíte cuketu, papriku, lilek i cibuli. Pokud možno, nakrájejte zeleninu na tenké plátky. Následně si vezměte misku a v ní smíchejte zeleninu s olivovým olejem, solí a pepřem. S olejem to příliš nepřehánějte, aby pokrm nebyl moc mastný. Tuto směs dejte do rozehřáté grilovací pánve a ogrilujte ji z obou stran dozlatova. Až budete mít zeleninu dogrilovanou, ohřejte v ještě rozehřáté pánvi i tortillu. Tu následně potřete humusem a nasypte napovrch grilovanou zeleninu. Aby wrap chutnal ještě lépe, posypte zeleninu feta sýrem, a nakonec tortillu zabalte do tvaru wrapu.