Říká se, že lidé by se měli sladkým pokrmům vyhýbat z toho důvodu, že se po nich tloustne. Pokud ale nebudete konzumovat jídlo s cukrem od rána do večera a dopřejete si jen malé množství, nemusí se to na vaší váze vůbec projevit.
Zároveň je potřeba myslet na to, že člověk musí mít nějakou aktivitu nebo něco, čím spálí alespoň nějaké kalorie. Vždy tedy myslete na to, že žádné jídlo není špatné, ale nesmíte se s ním přejídat a musíte myslet na vyváženost jídelníčku. Jakmile tedy budete chtít zahnat chutě na sladké nebo prostě budete mít chuť na něco dobrého, zkuste si udělat jeden z těchto receptů.
Většina čokoládových pokrmů bývá po dopečení suchá, a proto se lidé neradi pouští do jejich přípravy. Milovníci čokolády by ale jistě rádi znali recept, se kterým se jim nestane to, že by byl dezert po dopečení suchý. Příkladem je tato čokoládová buchta. Abyste si ji mohli doma udělat, připravte si tyto suroviny:
Aby čokoládová buchta byla dokonalá, připravte si polevu z těchto surovin:
Přípravu této buchty začněte tím, že si vezmete hlubší misku a do ní dáte mouku, kakao, cukr, vejce a také mléko. V mikrovlnné troubě rozpusťte máslo, a to poté také přilijte do misky k ostatním surovinám. Přilijte také rostlinný olej a následně suroviny ušlehejte. Až bude směs na buchtu hladká, přidejte k ingrediencím do misky jedlou sodu, ocet, trochu soli a znovu promíchejte.
Těsto následně vylijte do formy na pečení vyloženou pečícím papírem a poté dejte buchtu péct na 180 °C asi na 45 minut. Ve chvíli, kdy bude zbývat posledních pár minut pečení, můžete si připravit čokoládovou polevu na buchtu. Do hrnce si dejte cukr, kakao, vodu a máslo. Tuto směs přiveďte k varu a za stálého míchání ji vařte asi 2 minuty. Po této době přilijte do směsi olej, zamíchejte, a nakonec touto polevou polijte dopečenou čokoládovou buchtu. Nakonec nechte vše vychladnout a až poté podávejte.
Na ovoci je skvělé to, že jej lidé mohou koupit i během zimy v konzervě nebo si jej zavařit už v létě do sklenic. Pokud máte rádi spíše ovocné dezerty místo těch čokoládových, udělejte si tento koláč s broskvemi a pochutnejte si na ovoci i během zimy či jara. Na tento koláč si připravte následující suroviny:
Na začátku je potřeba připravit těsto na koláč a to tak, že si vezmete misku a do ní dáte vejce, olej, 230 g mouky, prášek do pečiva a 70 g cukru. Z těchto surovin udělejte rukama těsto. Následně vezměte formu vhodnou na pečení koláčů a těsto vylijte do této formy. Na toto těsto by měl přijít krém, který vytvoříte v hrnci.
Do něj si tedy dejte žloutek, mléko, 20 g cukru a kukuřičný škrob. Suroviny přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vše míchejte, dokud krém nezhoustne. Poté jej vylijte do formy na pečení na těsto. Nakonec už bude stačit pouze nakrájet broskve na malé kousky a posypat s nimi krém. Pokud byste chtěli, můžete na koláč udělat ještě drobenku. Dezert by se měl péct asi 25 minut při teplotě 200 °C.