Pokud milujete smaženou rýži se zeleninou, určitě si pochutnáte i na tomto receptu, který je o něco zdravější. Zároveň je tento pokrm vhodný pro všechny vegetariány nebo pro ty, kteří by chtěli na svém jídelníčku o něco více zeleniny. Na tento recept si připravte:
Jakmile si nachystáte veškeré potraviny, můžete se pustit do vaření. V mističce si smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, zázvor a bílý pepř. Poté dejte mističku stranou a připravte si květák a brokolici. Aby vám z těchto surovin vznikla rýže, můžete si květák a brokolici uvařit a poté je dát do mixéru, aby z nich vznikla konzistence rýže. Dalším možným řešením je, že se podíváte do obchodu Tesco, Kaufland nebo Albert a koupíte si již hotovou květákovou a brokolicovou rýži.
Do pánve dejte 2 lžíce slunečnicového oleje a pořádně jej zahřejte. Pak dejte do pánve prolisovaný česnek, cibuli, kukuřici, hrášek a povařte asi 3 nebo 4 minuty. Po této době vmíchejte květák, brokolici, vejce, pórek a směs sójové omáčky, kterou jste si předtím připravili v mističce. Protože už máte v pánvi všechny suroviny, smažte je ještě 5 minut, dokud vše nezměkne a poté můžete rovnou podávat. Pokrm lze ozdobit sezamovými semínky.
Tento recept není finančně ani časově náročný a jistě si jej zamiluje každý milovník pizzy. Abyste si mohli udělat mnohem levnější, a přitom mnohem zdravější verzi pizzy, připravte si:
Tuto pizzu vytvoříte tak, že si dáte do mísy 2 tvarohy, ovesné vločky, vejce a vše promícháte. Přidat můžete ještě koření na pizzu nebo sůl. Na plech si dejte pečící papír a na něj vytvořené těsto. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 10 minut. Po uplynutí této doby těsto vyndejte a pomažte jej kečupem. Následně už na pizzu poskládejte pouze suroviny, které máte rádi a opět dejte péct zpět do trouby na dalších 10 až 15 minut na 200 °C. Hned poté máte pizzu hotovou a můžete ji dochutit sušenou bazalkou nebo oreganem.
Pad Thai si lidé dávají nejčastěji v asijských restaurací. I když by se mohlo zdát, že je vcelku obtížné jej připravit, můžete si jej doma udělat jednoduše podle tohoto receptu. Připravte si tyto suroviny:
Veškeré suroviny byste měli sehnat v běžném obchodě. Až si vše připravíte, můžete se pustit rovnou do práce, abyste mohli jíst Pad Thai co nejdříve. V prvním kroku si uvařte nudle podle návodu na obalu. Než se nudle dovaří, můžete si v mističce připravit omáčku. Dejte si tedy do misky třtinový cukr, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, rybí omáčku, kečup, zázvor a drcenou červenou papriku. Následně vezměte wok pánev nebo jakoukoliv větší pánev a rozehřejte si v ní olej. Jakmile bude olej horký, přidejte uvařené nudle a vmíchejte omáčku, kterou jste si připravili v menší mističce. Nudle v pánvi smažte, dokud nevsáknou většinu omáčky. Přidejte k nudlím také rozšlehané vejce a pořádně jej s nudlemi promíchejte. Nakonec nezapomeňte do pánve přidat i fazolové klíčky a jídlo máte hotové. Podávat jej můžete s arašídy nebo se smaženou cibulkou.