Na výrobu lineckého cukroví budete potřebovat:
Jakmile si nachystáte všechny suroviny, pusťte se rovnou do práce. Do misky si dejte všechny výše zmíněné ingredience a pořádně je prohněťte, aby vám vzniklo těsto. Zpracované těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte jej na 30 minut do lednice. Až tato době uběhne, rozehřejte si troubu na 180 °C.
Než se trouba rozehřeje, vyválejte si těsto a vykrajujte z něj s pomocí vykrajovátek kousky cukroví. Tyto kousky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Do rozehřáté trouby dejte cukroví péct na 10 až 12 minut. Až cukroví trochu vychladne, můžete jej začít mazat marmeládou a poté spojovat.
K přípravě perníčků si připravte:
Poleva na zdobení:
Nachystejte si všechny potřebné suroviny a poté se pusťte do přípravy. Začněte tím, že si rozehřejete máslo v hrnci a přimícháte k němu med. Následně si do misky rozklepněte vejce, přidejte k nim cukr a vyšlehejte. Suroviny z misky a hrnce poté přelijte do větší mísy.
Do ní následně prosejte mouku, přidejte jedlou sodu, perníkové koření, kakao a promíchejte. Poté těsto zpracujte rukama a důkladně jej prohněťte. Vytvořené těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den do lednice. Po 1 dni těsto vyválejte a vykrajujte z něj cukroví. To pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Následně dejte perníčky péct na 170 °C asi na 10 až 12 minut. Hned po dopečení můžete perníčky potřít rozšlehaným vejcem, abyste jim dodali lesk. Polevu vytvoříte smícháním ingrediencí a poté můžete zdobit perníčky podle sebe.
Před pečením vanilkových rohlíčků si připravte:
Do mísy si dejte cukr, mouku, namleté vlašské ořechy, máslo, žloutky a vypracujte těsto. To poté zabalte do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odpočinout v ledničce. Následně z těsta vyválejte váleček a odkrajujte z něj stejně velké dílky. Z těchto dílků opět vytvarujte váleček a zahněte jej do tvaru rohlíčku.
Troubu si předehřejte na 180 °C a poté dejte rohlíčky péct asi na 10 minut. Až plech s rohlíčky vyndáte z trouby, nechte jej na cca 3 minuty vychladnout a následně jej obalte v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.