V případě, že patříte mezi ty, kteří chtějí opravdu ušetřit, vyplatí se vám tento přístroj umístit na chladném místě. Nejlepší volbou je chodba, na které se příliš netopí nebo místnost, kde se netopí vůbec. Když máte lednici v kuchyni, kde se hodně topí, zařízení zapíná často kompresor, aby se pořádně vychladilo. Pokud by byl spotřebič na chladném místě, nemusí tak často spínat kompresor a ušetříte peníze za energii.
Jestliže se chystáte odjet na více než 2 dny pryč, vyplatí se vám lednici odpojit ze sítě. Předtím, než tak učiníte, zkonzumujte potraviny, které máte uvnitř. Pokud to není ve vašich silách, rozdejte jídlo rodině, přátelům nebo sousedům. Při vaší nepřítomnosti by přístroj neustále odebíral energii ze zdroje a vy byste platili za lednici, i když byste ji v dané dny nepotřebovali. Takové výdaje jsou zcela zbytečné a je možné je omezit.
Nové a moderní lednice jsou vyrobeny tak, aby měly spotřebu co nejnižší. Starší lednice mají naopak velmi vysokou spotřebu. Pokud máte doma starší typ tohoto spotřebiče a můžete si dovolit pořídit nový, nečekejte. Tato investice se vám vyplatí.
Tento problém nastává u mnoha lidí, kteří hledají něco k jídlu, ale netuší, co by si mohli dát. Protože v lednici bývá hodně potravin, nepamatují si členové domácnosti všechny. Častokrát otevřou dveře ledničky i na několik minut a pouze do ní koukají. Pohledem hledají stále něco lepšího nebo si vytváří představu o tom, co by si mohli dát.
Tímto jednáním ale dochází k oteplování vzduchu i potravin uvnitř lednice a lednice musí začít více chladit. Abyste neplýtvali energií, otevřete chladničku jen na nezbytně nutnou dobu. Vyberte si potraviny, které budete potřebovat a hned zase lednčku zavřete.
Zatímco v létě je v některých domácnostech i 25 °C a lednička je zapnutá tak, aby chladila na 3 až 4 °C, tak v zimě není takto nízká teplota v chladničce potřeba. Ideální teplota v chladničce je 5 °C. Tu nastavíte buď kolečkem přímo v lednici nebo na dotykovém displeji. Pro ověření si dejte dovnitř přístroje teploměr a vždy si budete moci zkontrolovat, zda je zde požadovaná teplota.