Upečte si během víkendu bábovku, kterou si můžete dát k teplému čaji

MrOferto
Bábovky patří mezi oblíbené dezerty, které nejsou složité na přípravu. Jsou vhodné k čaji, kávě nebo kakau. Pokud vám má přijít návštěva a nevíte, co jí nabídnete, vždycky můžete udělat bábovku. Tímto dezertem nic nepokazíte. Navíc během víkendu má většina lidí více volného času, který lze využít ideálně k tomu, abyste si vyzkoušeli nový recept.
Upečte si během víkendu bábovku, kterou si můžete dát k teplému čaji

Klasická bábovka nikdy neomrzí

Pokud se vám zdá bábovka těžká, pravděpodobně jste si ještě nevyzkoušeli klasický recept na tento dezert. K tomu, abyste si připravili klasickou bábovku, budete potřebovat:

Nachystejte si veškeré suroviny a začněte přípravu tím, že si máslo utřete s cukrem do pěny. Poté v 1 misce ušlehejte vejce a postupně je přidávejte k máslové pěně. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, se solí a střídavě přidáváme k mokré směsi s mlékem. Nakonec těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180 °C dozlatova. Jestli je bábovka hotová, si můžete cca po 30 minutách pečení vyzkoušet tak, že do ní zapíchnete špejli. Jestliže na špejli po vytažení nic nezůstane, máte hotovo.

klasická bábovka

Přidejte do bábovky trochu ovoce a budete nadšení

Do každé bábovky se skvěle hodí ovoce a kdo to ještě nevyzkoušel, tak nejspíše bude tvrdit, že to není pravda. Do tohoto dezertu navíc můžete použít jak čerstvé ovoce, tak i kompotované. Udělat můžete jablečnou bábovku, borůvkovou, citronovou nebo banánovou.

Na přípravu ovocné bábovky si nachystejte:

Než začnete míchat ingredience dohromady, jablka si oloupejte a nastrouhejte. Aby neztmavla, můžete je polít citronovou šťávou. Následně si vezměte máslo a vyšlehejte jej s cukrem do pěny. K této pěně následně přidávejte postupně i vejce a stále šlehejte. Až budete mít vyšleháno, prosejte k pěně přes sítko mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte i mléko. Aby byla bábovka vláčnější, nezapomeňte přidat i nastrouhaná jablka a skořici. Vše důkladně promíchejte a poté si vezměte formu na bábovku. Tu vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou a dejte do ní těsto. Nakonec pečte bábovku při 180 °C asi 45 minut.

borůvková bábovka

Milovníci čokolády ocení čokoládovou bábovku

Milovníci čokolády si přijdou na své s čokoládovou bábovkou. Můžete použít hotovou čokoládu, kakao nebo čokoládové kousky. Přidat lze i ořechy nebo tvaroh.

Ingredience, které budete potřebovat:

Tvarohová náplň:

Nejprve dejte do misky máslo, cukr i vejce a poté vše vyšlehejte. K této směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Opět vše promíchejte. Nyní se přesuňte k přípravě tvarohové náplně. V misce si umíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr do hladka. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme polovinu těsta, na něj navrstvíme tvarohovou náplň, a nakonec zalijeme zbytkem těsta. Na závěr posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu asi 45-50 minut.

« Triky, díky kterým ušetříte peníze za provoz ledničky